fredag 16 oktober 2020

Trots allt kommer julen ändå!

Under normala omständigheter skulle jag kunnat se en hel del jul i butikerna här i Melbourne/Australien men eftersom att min stat/region är i "lock down" blir det inte mycket fönstershopping. Restriktionerna här har varit extrema om ni frågar mig. Jag vill inte gå in i en debatt på hur pandemin ska hanteras men att inte få gå utanför dörren utan att ha en mask (annars åker man på en böter) eller få träffa mer än en person (max två hushåll får träffas, inom radien av 5 km) utomhus drar ner livskvalitén. 

Jag längtar tills vi får friheten tillbaka, kanske är det en liten anledning som jag också längtar så enormt mycket till Sverige. Visst, jag saknar min familj och vänner i Sverige, det är den största anledningen till att vi flyttar tillbaka nästa år men dessa restriktioner har verkligen inte gjort det lättare.

Bu, nu slutar jag prata om det. Jag försöker hålla julkänslan uppe ändå. För några dagar sedan bakade jag lussekatter och har typ ätit det ... varje dag sedan dess. 


4 kommentarer:

 1. Jag förstår dig...! Såå himla glad att jag inte bor kvar i London nu; bara tanken på att ha munskydd hela tiden får mig att bli helt klastrofobik. Men jag antar att man vänjer sig om man måste...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag förstå! Jag älskar London men världen känns verkligen upp-och-ned just nu. Hemma i Sverige känns på något vis bäst.

   Radera
 2. Borta bra men hemma bäst? Gott med lussekatter i alla fall <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det definitivt! Ja, lussekatterna gav mig smak av hemma ändå. :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...