söndag 29 juli 2018

Julafton i värmen?

Det blir ingen vanlig jul i år för mig då jag ska befinna mig på andra sidan jorden, nämligen Melbourne i Australien. Jag åker redan den andra oktober och tanken är att jag blir borta ett år på ett Work Holiday Visa. Läskigt och spännande på samma gång. Anledningen till att jag väljer att pröva just Australien är för att min pojkvän är född och uppvuxen där. Nu har han varit i Sverige i ett år och testat min vardag, det är alltså dags för mig att prova hans. Jag har börjat uppdatera min vardagsblogg igen, för den som vill läsa mer om just denna resa – klicka här.

Så, det blir troligtvis ingen vit jul med andra ord. Jag kommer ändå vilja julfira så mycket som möjligt men det ska bli spännande att se i vilken mån det går – det kommer att vara högsommar när julen ska firas i Melbourne. Helt crazy i min skalle, jag har alltid sett julen som vit och murrig.

Nu är det helt galet varmt i Sverige, helt otroligt. Inte konstigt att jag tänker på snön och julen. Men jag klagar INTE. Vi alla vet att när hösten och vintern kommer längtar vi till värmen igen (iallafall jag) – nu lär ju inte jag ha detta problem om allt går som planerat. 


PS: Åh, har tjuvstartat min header redan trots att jag inte är i Australien än. Hoppas att jag inte har "jinxat" detta nu. Jag är så skrockfull av mig. 

Bildkälla: Photoshop/dessa två 1 & 2

8 kommentarer:

 1. Så spännande att få se hur de jular i Australien!

  SvaraRadera
 2. Ja, det ska bli intressant minst sagt. Kommer säkert kännas mycket märkligt :D

  SvaraRadera
 3. Vad roligt det ska bli att följa med! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du hänger med! Ska verkligen bli intressant att se hur julen firas i Australien. Jag hoppas att jag finner några jul-tokar där som kan dela min jul-intresse :D

   Radera
 4. Spännande och konstigt, hoppas att det blir ett minne för livet och att du vill berätta för oss bloggläsare ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, ska dela så mycket jag kan. Ska bli riktigt spännande (och läskigt) :)

   Radera
 5. Det låter spännande; ska bli kul att följa ditt julfirande i Australien:) Jag vet ju hur det är att fira jul utomlands efter alla år i England...men förhoppningsvis kommer du att slippa all regn och blåst som jag fick stå ut med under den engelska vintern. Australien är verkligen ett underbart land så du kommer säkert ha det bra:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att su säger så! :) Ja, jag kan nog slippa regn med det blir ingen vit jul hehe, däremot brukar vi ha otur med snö på julafton här i Stockholm så skillnaden kanske inte blir så farlig ändå ;)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...