tisdag 11 augusti 2015

Första jullistan för år 2015

Jag har svarat på Matildas jullista som blir min allra första jullista för i år!

När brukar du börja köpa dina julklappar? Är du en sån som köper under hela året eller stressar ihjäl dig en vecka för julafton?
Jag önskar att jag kunde planera bättre när det kommer till julklappsshoppingen men ändå har jag alltid lite stress innan jul. Vissa i min familj är det hur enkelt som helst att hitta presenter till medan andra är hur svåra som helst. Jag gillar däremot att ge bort en present och se hur glad mottagaren blir så det är ju värt den där lilla stressen ändå.

Gillar du nya inslag på julbordet eller ska det vara det helt klassiska julbordet?
När det kommer till mat överhuvudtaget så är jag väldigt kräsen. På julbordet äter jag varken sillen, Janssons frestelse eller rödbetssallad till exempel. Jag gillar revbensspjäll, köttbullar, skinka, leverpastej, vörtbröd, potatis och prinskorv. Nya inslag är välkomna men jag gillar det klassiska också, jag måste snarare lära mig att tycka om mer på det klassiska julbordet känner jag.


Såhär såg min julmat ut förra året, tzatzikin var ny.

Om du måste välja, vilken är den bästa julkalendern någonsin?
Svårt att endast välja en då jag absolut älskar Pelle Svanslös och Sunes jul! 

Julafton med -20°c och snö eller snöfritt och 20°c varmt?
En vit jul vill jag alltid ha! Någon gång i framtiden KANSKE jag skulle kunna fira julafton utomlands men helst inte, jag åker hellre till värmen innan eller efter julafton om jag får välja. 

Vilka dofter förknippar du med julen?
Kanel, vanilj och apelsin/mandarin.

Gillar du att kolla på TV på julafton eller vill du helst ha en tv-fri jul?
Jag vill ALLTID se på Kalle Anka, däremot behöver jag inte se resten. Tv:n får gärna stå på om det är någon julfilm eller så på, det kan vara mysigt att ha i bakgrunden.

När brukar du börja planera inför julen?
Redan i början av augusti slår jullängtan till. Jag brukar inte planera så mycket utan mer go-with-the-flow men i år blir det lite annorlunda. Jag och pojkvännen flyttar ihop så vi vill fira jul i vårt eget hem såklart. Troligtvis bjuder vi hem mina föräldrar samt syskon till oss - detta återstår att se. Martins föräldrar brukar fira jul den 25e december så då besöker vi troligtvis dem. Men inget är klart eller planerat än.

Stjärna i fönstret eller adventsljusstakar?
SVÅRT! Vi varierar gärna, vi har varit väldigt trötta på ljusstakar ett tag så det har inte blivit så många sådana men nu kanske jag kan tänka mig det igen. 


Såhär kan det se ut i mitt fönster!

På en skala mellan 1 - 10, hur jultokig är du egentligen?
Eh.... 100?! Ganska mycket faktiskt! Men jag låter inte det gå ut över jobb, familj eller sommartider så kanske bara 80-90 % jultokig då... hehe!

Helt ärligt, äter du alltid upp halva pepparkaksdegen i smyg som ogräddad eller gillar du mer färdiggräddade pepparkakor?
Många gånger föredrar jag pepparkaksdeg över pepparkakor. Däremot gillar jag mjuk pepparkaka, något jag tror att jag måste baka i år.


När du slår in dina julklappar, brukar du ha ett tema på alla paket eller slår du bara in dem i en massa olika pappersslantar du hittar i skåpen?
Det blir ofta lite huller-om-buller faktiskt. Det börjar med en plan och ett tema men det slutar aldrig bra. Jag vill däremot försöka ha ett ordentligt och stilrent tema - kanske i år. Hm....

Ja, såhär brukar det sluta.

1 kommentar:

  1. Haha, skrattade gott åt den sista talande bilden... så brukar det se ut hos oss oxå:) Vad mysigt med egen lägenhet (eller nästan egen...haha) - då förstår jag att du har mycket roligt julplanerande framför dig:)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...