måndag 11 augusti 2014

Jullista #2

1. Om du fick vara en karaktär i en julfilm, vilken film och vilken karaktär skulle du vara?
Motivera gärna.
Så svår fråga, jag har försökt tänka ordentligt men inser att jag har sett för få julfilmer. Om inte Harry Potter räknas (det är ju lite jul där) eller någon julkalender räknas så får mitt svar idag bli: vilken karaktär som helst i How The Grinch Stole Christmas bara för att jag är helt kär i Whoville eller en nisse i filmen Elf just för att jag älskar tomtelandet! (MÅSTE SE MER JULFILMER, ASAP).

2. Om du måste välja en symbol för julen, vad skulle du ha valt och varför?
Ytterligare en svår fråga. Jag velar mellan en snöflinga (just för att jag alltid vill ha en snövit jul) och tomteluva (för att tomtar och nissar medför så mycket glädje för stora samt små).

3. Vad dricker du helst under jultider? Ex: Äggtoddy, varm choklad, te, kaffe, julmust, glögg?
Mitt svar blir nog varm choklad och glögg. Jag dricker inte kolsyra så ofta och är inte stormförtjust i cola direkt. Jag har aldrig smakat på Äggtoddy, det vill jag testa!


Bildkälla: HotChocolate

4. Har du någon jultradition hemma som du inte kan tänka dig att vara utan?
Att se på Kalle Anka varje julafton kl:15.00 är ett måste för mig. Julgranen står uppe hela december och det är också viktigt för mig. Hm, sedan kan jag inte komma på något mer specifikt...

5. Vilken julfilm är din favorit och varför?
Jag har redan konstaterat att jag har sett på för lite julfilm så idag blir svaret How The Grinch Stole Christmas, den är riktigt julig och den tar upp vad som är viktigast med julen.

6. Om du bara fick lyssna på en julskiva fram till jul, vilken skulle det bli? Motivera gärna.
Oj, vad svårt! Förra året fick jag upp ögonen (eller öronen rättare sagt) för Michael Bublé och han har en himla härlig röst som påminner lite om Bing Crosby. Så jag får nog säga Michael Bublé - Christmas.7. Tittar du på Kalle varje julafton? Vilken del är din favorit?
Yes, oh yes! Jag älskar avsnittet i Tomtens verkstad, Tjuren Ferdinand samt Piff & Puff i Musses julgran.


4 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...